Poppenkast

poppenkast bij het Heggerijders Festival,foto Hans Glaudemans

IJmuider Courant Door Mitzie Meijerhof – 21-10-2015, 14:54 (Update 21-10-2015, 14:58)


Er valt van alles te beleven tijdens het festival, onder andere is er een verhalenverteller, een goochelaar, poppenkast, schmink en nog veel meer. Kaartjes voor het festival, dat begint om 10.00 uur en eindigt om 17.00 uur, kosten voor volwassenen 3,00 euro, voor kinderen 1,50 euro.

Stichting Heggerijders Festival is een initiatief van Antoinette Keur, Sonja Snoek, Esther Leijen en Yvonne Vrijhof uit Velsen. De stichting is in het leven geroepen om hun ideaal kracht bij te zetten. Zij willen geld generen om een camping te beginnen in de regio. Een camping voor mensen die krap bij kas zitten, mensen met een beperking, mensen met honden, schoolreisjes en schoolkampen.

Afgelopen mei organiseerden zij voor het eerst een festival. De locatie van de eerste was park Velserbeek, deze keer is er gekozen voor de Ruïne van Brederode. ,,Het mes snijdt aan twee kanten. Het festival is voor mensen met gezinnen om samen iets leuks te gaan doen. Lekker buiten spelen in een middeleeuwse setting, daarom alleen al is Brederode natuurlijk een prachtige plek.

Kom dus gerust in een ridderpak’’, zegt de organisatie.

heggerijders krant

Lees dit artikel en je weet waarom wij ondertussen twee festivals hebben georganiseerd.

Op 10 mei was de eerste editie in Park Velserbeek in Velsen-zuid en de tweede editie was 25 oktober bij de Ruïne van Brederode.

Op de foto staan de bestuursleden, maar wij doen het natuurlijk niet alleen en hebben een fantastisch klein en gezellig organisatieteam en vrijwilligersteam.

Iedereen doet alle taken en alles wat er bij komt kijken onbetaald én met hart en ziel.
Het volgende festival staat gepland op zondag 8 mei 2016.

Magische groetjes van het Heggerijdersteam

SANTPOORT-NOORD – Op zondag 25 oktober geeft de stichting Heggerijders een heksenfeestje bij de Ruïne van Brederode.

Welkom zijn heksen, tovenaars, spoken, ridders, sprookjesfiguren maar je mag ook gewoon verkleed als mens komen.

– Luister hier naar een interview met Antoinette en RTV NH over het kleine Heggerijdersfeestje.

Deel deze pagina: